In lumea afacerilor, de-a lungul timpului, foarte multi oameni au dorit sa lucreze pe cont propriu, sa conduca propria lor afacere. Unii au facut-o cu succes, unii au incercat si nu au avut succes, au esuat, altii nici macar nu au incercat. De ce nici macar nu au incercat? Pentru ca fie n-au avut bani suficienti, fie n-au avut relatii, fie n-au avut capacitatea sa-si asume un risc. Si astfel de oameni de valoare, au ramas doar cu dorinta, fara nici o finalitate. Sunt printre ei oameni cu posibilitati, cu idei foarte bune, care s-ar fi putut realiza, dar pentru ca nu au avut curaj, si n-au aplicat in practica ideile, au ramas doar cu dorinta.

Care este cauza? Sa dezvolti o afacere proprie nu este foarte simplu, pentru ca trebuie sa investesti sume importante si sa ai foarte multe cunostinte. Inseamna sa te ocupi de tot ceea ce inseamna investitii, know-how, management, marketing, pregatire profesionala, parteneri, produse, vanzari... Asta implica investitii mari, si necesita cunostinte si o experienta deosebita, ceea ce determina un risc mare al afacerii. Acestea sunt motivele pentru care dupa primii 5 ani de activitate, doar maxim 5% din firme reusesc sa supravietuiasca. (ceea ce inseamna ca 95% dispar).

In intampinarea persoanelor care doresc sa lucreze independent, dar nu au banii necesari sau nu pot sa-si asume astfel de riscuri, vine compania EUROPEAN ECONOMY care administreaza afaceri, care ofera posibilitatea unor persoane, in anumite conditii, sa-si construiasca o afacere proprie sub licenta. In acest mod interesant, aceste persoane isi construiesc firma in cadrul altei firme, lucrand independent, fara investitii de capital, deci fara riscuri! Si acesta este intr-adevar un aspect important. Deoarece imbina cele doua cele mai ravnite avantaje: siguranta si protectia unui angajat si libertatea si veniturile unui intreprinzator particular, in ultimii ani, acest minunat sistem de afaceri se bucura de un enorm succes pe plan international, fiind inclus in programul Harvard Business School. The Wall Street Journal afirma ca acest business a creat cel mai mare numar dei milionari pe plan international.